söndag 29 april 2012

Pelargondagar på Prästgårdens


 I helgen är det pelargondagar med utställning på Prästgårdens plantskola i Kolbäck. Plantskolan är värd ett besök om man som jag är "pellislover" Här finns det fina sorter att se och köpa! De har utställning av mängder av fina sorter även när Mälardalens Pelargonvänner inte är på besök. I sortimentet finns även en utomhusavdelning med perenner och massa andra sommarblommor förstås!

fredag 27 april 2012

Ja teknikens under....


Här bloggas det dåligt... Bloggeruppdateringen har stjälpt mej igen... Tidigare uppdateringar har liksom självläkt och senhar det funkat igen efter ett par dagar men nu har det gått en dryg vecka utan att det funkar Jag har för gammal programvara vad det verkar så om inget drastiskt sker så blir det kanske pausat här ett tag framöver... Våren har varit pausad ett tag här med men nu ser det ljusare ut det grönskar på och det växer så det knakar! Sambo(den) klagar på att han inte kommit ut på åkern för att vårså ännu och rådjur och VILDSVIN har haft kalas i mina rabatter Jag tycker att dom kan låta mina röda pionpinnar vara och definitivt låtabli att böka upp växterna med rötter men det är antagligen kulinariska primörer jag odlar...


fredag 20 april 2012

En dagens Walla på begravning


 Sambons släkt bestod av en gammal pappa och två barnlösa fastrar med make när vi träffades... Nu har vi varit på två begravningar inom loppet av en månad. Mycket att ta hand om när släkten är så begränsad, tungt att se de gamla som blir ensamma kvar efter över 60-åriga äktenskap med snabbt påtagande förviring, ensamhet, plötsligt behov av extern hjälp. Det finns till exempel en handläggnings tid på 14 dagar för att få lagad mat hemkörd, lång tid om man som man över 90 i princip inte brett en smörgås själv utan ha blivit servad av en hustru som hastigt försvinner. Man tycker ju att mat borde ses som ett primärt behov att tillgodose...

Hur som helst var det begravning idag och jag tog tillfället i akt att handla en kjol på tradera... (det gäller att ta alla möjligheter till shopping) Min garderob består inte direkt av många svarta plagg... Färger är liksom min melodi...  Var på Lindex häromdan och ordnade strumpbyxor och en reablus till och sen hittade jag en minst 10år gammal stretchsammetskavaj från josefssons som jag tykte funkade till.






torsdag 19 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

För varenda unge

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.




Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj




tisdag 17 april 2012

Loppat


Ja gamla blomkrukor med märken av tidens tand gillar jag, pelargoner och lerkrukor hör ihop för mig! Brukar hålla utkick på loppisar och häromdam hittade jag 5 stora fina för 10:- styck till "förrådet" En rolig (och vacker) kokbok fick följa med den med för en tjuga... Dessa gamlalapptäcken ihopsydda till ett jättestort skulle bli bra på en picnick! De är lite slitna och med någon missfärgning men i pergolan i sommar blir de perfekta!



Tigern kan nog tänka sig en middagslur!

måndag 16 april 2012

Lantliv & Trädgård - Alltid med en ljuvlig monter!


Ja pelargoner, glaskupor, sifoner och rost tilltalar mig!
Jag blev bara tvungen att köpa ett par pelargoner i gamla fina krukor här! En Mr Wren en rolig rackare som är röd med vita uddkanter och en jätte rolig hängpelargon med mosaikblad vid namn Crocodile










söndag 15 april 2012

Ny frotte från H&M home


Lite nytt till badrummet H&M home är en favorit hos mig! Köpte mig lite vårglad frotte för att pigga upp! Jag tycker att hemtextilen på H&M home är mycket prisvärd rekomenderar en titt! Köpte även lite blåvitt till köket ska visa det en annan dag!

lördag 14 april 2012

Trädgårdsmässan - Drottningholms slottspark


Oj vad jag är faschinerad av såna här kläder! Jag älskar engelska kostymdrama allra helst Jane Austens Jag kan se filmatiseringarna bara för kläderna och miljöernas skull! (Eventuellt är det detta som leder mig in i Ewa i Wallas garderob då och då!)

Utställningen från Drottningholms slottspark fångade upp mig en lång stund när jag gick där och fotograferade kom en av de som förestod montern fram och påpekade att min gröna kappa och sjal var minst lika vacker som dräkterna på dockorna, tänk vad larvigt att man blir förlägen och lite stum av sådana kommentarer jag älskar ju min gröna ärta! En tant kom senare fram och frågade om jag virkat min Cascais... öh nääää sa jag, tyvärr.... och tänkte på min önskan om att lära mig viraka och alla er som gav er på det projektet!

Ja det var lite mer trädgårdsmässa! Jag har bilder kvar från lite olika montrar som jag ska visa var för sig under den kommande veckan! Har kollat runt på lite bloggar och inser att jag inte ens sett allt de andra fastnat för lite intressant trots att jag var där många timmar!










Kejsarkronor på gång!

Nordiska trädgårdar 2012

 En väldig massa bilder från Älvsjömässan i går....






























Japp det var några favoriter...