söndag 7 april 2013

Mitt pelargontips!

Dessa små lecakulorna köper jag och blandar i blomjorden till mina pellor. Jag upplever att de gillar det! Jag köper en skapligt bra blomjord som bas, den har redan lecainblandning men lite till blandar jag alltså i. 4 liter kostar 29:- i min plantskola och jag skulle säga att jag blandar ca 1 sån liten påse på en stor säck blomjord. Pelargon jorden som man kan köpa tror jag helt ärligt är ren marknadsföring för att rida på "tantblommevågen".

På torsdag är det dags för trädgårdsmässa igen! Vilken underbar vecka som stundar!

3 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Har du några pelargonskott att sälja? Jag är ute efter någon som ser vildvuxen ut med små blommor, liksom lite skir ut om du förstår vad jag menar. Färgen får vara vilken den vill men inte orange, jag kan inte med den färgen. =)

  Vilken blomsterhandel är det du pratar om? Om jag åker hemifrån mig och genom skogen så kommer jag så småningom fram i Fellingsbro och jag tror att det är där som det ligger en rätt stor handelsträdgård som jag handlat i några gånger. Tänkte åka dit och titta på vårblommor sen. Är det den du menar?

  Vet inte om du varit i Kopparberg på en handelsträdgård som finns där, inte så stor på övriga växter men de har massor med konstiga pelargoner samt andra lite ovanliga ettåringar och sånt.

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Hej Jag ska ta lite sticklingar snart har jag tänkt ska lura på om jag kommer på några fina till dig då! Jag har ganska många sorter... Det är Solhems i Fellingsbro som jag hänger mest på, de har ett trevligt utbud och hög kvallitet tycker jag men när det är dags att köpa sommarblommor brukar jag även ta en sväng till Katrinebergs handelsträdgård i närheten av Ullersätter de har stora mängder att välja på! Kopparberg kanske vore en utflyktside!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore jättesnällt, det är mycket roligare med växter man vet var de kommer ifrån. =)

   En tur till Kopparberg tycker jag du ska ta, inte jättestort men många roliga blommande växter som man inte hittar på de vanliga ställena där man säljer kvantitet före originalitet.

   Radera